İnternetten Para Kazanma Yolları

Gün geçtikçe hayatımız daha da zorlaşıyor. Hayatımız bu kadar zorlaşırken her zaman şans yüzümüze gülmüyor bu nedenle kendimize ek iş bakıyoruz. Daha doğrusu para kazandıran mesleklere yöneliyoruz. Bu da hayatımızı devam ettirebilmek için yetmeyince ek para kazanma yollarına başvuruyoruz. Ek para kazanmak için birbirinden farklı yöntem var. Son zamanlarda en popüler olan para kazanma yollarından birisi de "internetten para kazamak , internetten para kazanma yolları"dır. 


İnternetten-Para-Kazanma-Yolları
İnternetten Para Kazanma Yolları

"Yok canım internetten para mı kazanılır?" demeniz gayet normal fakat şu açıdan bir bakın, günümüzde teknoloji o kadar çok gelişmiş durumda ki internetten para kazanmak mümkün olabiliyor. Hatta öyle bir mümkün oluyor ki kendi mesleklerini bırakıp sadece bu işlere yönelen bir çok insan oluyor. Daha önceden çevrenizde duydunuz mu bilmiyorum fakat artık sizde ek para kazanmak için internete başvurabilirsiniz. 

En azından şöyle düşünün kaybedeceğiniz bir şey olmayacak :) Kazanırsanız sizin olacak, kazanamazsanız da keşke deneseydim demeyeceksiniz. Şimdi lafı fazla uzatmadan gelin birlikte internetten para kazanma yolları neler birlikte bir bakalım :) 

YOUTUBE'DAN PARA KAZANMAK 

İnternetten-Para-Kazanma-Yolları
İnternetten Para Kazanma Yolları

Bildiğiniz üzere son zamanlarda internette en çok vakit ayırdığımız platformlardan biri haline gelen Youtube insana çok şey katıyor. Neredeyse aradığımız her şeyin video olarak anlatımını YouTube'de bulabiliyoruz. 

Biz bu konumda izleyen, yani seyirci konumundayız. Peki, seyirci konumunda olmak yerine videoyu yani içeriği oluşturan, kameranın önündeki kişi olsak nasıl olurdu? Bu bize ek bir iş olabilir miydi? 

"Neden olmasın?" O kadar emek verilen videoların bir karşılığı yok mu zannediyorsunuz. Elbette her şeyin bir karşılığı olduğu gibi video üreticilerinin verdiği emeğinde bir karşılığı var. Son zamanlar oldukça yaygın olan YouTube platformu ek iş için muazzam bir platform denilebilir. 

Tabi ki her işin karşılığı olduğu gibi her işin de bir zorluğu var. Yani sakın şöyle düşünmeyin; "Video çektim, yükledim, hadi para kazanayım" hemen olmuyor o işler ne yazık ki :) Eğer öyle olsaydı emin olabilirsiniz ki herkes o işin içerisinde olurdu :) 

Peki nasıl olacak? Aslında çok basit arkadaşım, YouTube'den para kazanma yolu şu adımlardan geçiyor;

  • YouTube ile ilgili sağlam bir araştırma yap. 
  • Kendine inan ve güven. 
  • İlk başlarda bu işten para kazanacağın için değil, hobi olarak yap. 
  • Düzenli ol. Hobini bir düzene sok. 
  • Olabildiğince orijinal içerik yani, orijinal videolar oluştur. 
  • Eşine, dostuna, akrabalarına çevrene duyur. 
  • Olabildiğince geniş kitleye ulaşmaya çalış. 
  • Artık hobinin sana kazanç sağladığını göreceksin. 
  • Bunu bir hobi olarak başlattığın için hobinden vazgeçmeyecek aksine teşvik olacaksın. 
  • İşte bu kadar. Artık ek bir işin var :) 

Aslında siz bunu yapmaya başladığınız zamandan itibaren tüm detaylarını araştıracaksınız ben biraz üstü kapalı özet geçmeye çalıştım. Para kazanmanız için belli bir süre emek vermeniz gerektiğini fark edeceksiniz. Bu emeklerinizin sonucunu alacaksınız :) 

ANKET DOLDURARAK PARA KAZANMAK 

İnternetten-Para-Kazanma-Yolları
İnternetten Para Kazanma Yolları


"İnternetten para kazanmak istiyorum ama çok fazla uğraşmak istemiyorum." Anket doldurarak para kazanmak işte tam da böyle bir iş size ek bir gelir olabilir ama öyle bir ev geçindirecek ya da hayatınızı geçindirecek kadar bir kazanç olmayabilir. Bunu en başta bilmekte fayda var :) 

Anket doldurarak para kazandıran siteler var. Bu siteler sizleri paranın içinde yüzdürmeyecek ama cebinize harçlığınızı koyacak. Nasıl iş ama süper değil mi? :) Burada asıl olan çok sayıda firmaya kayıt olmaktır.

Her bir firma size ayda 75 TL ödeme yapsa ve 5-6 tanesi ile devamlı iletişim halinde olsanız, aylık 500 TL hiç fena sayılmaz değil mi? Hem çok fazla vakit ayırmıyoruz hemde cebimize bir miktar para girecek çok cazip değil mi? Başta bu işe güvenmemekte haklısınız fakat her işin bir karşılığı hesabı yani kazan - kazan yöntemi ile hem anketi oluşturan hemde anketi dolduran kazanıyor. 
Anket Doldurarak Para Kazandıran Siteler  
  • LifePoints TR – BURADAN kayıt olabilirsiniz.
  • Marketagent TR – BURADAN kayıt olabilirsiniz.
  • Myiyo TR – BURADAN kayıt olabilirsiniz.
  • ClixSense – BURADAN kayıt olabilirsiniz.

MAKALE YAZARAK PARA KAZANMAK

İnternetten-Para-Kazanma-Yolları
İnternetten Para Kazanma Yolları


Son zamanlarda en çok para kazandıran meslekler arasında girmeyi başaran makale yazarlığı aslında size bir ek iş kapısı olabilir. Peki nasıl olacak makale yazarak para kazanmak?

Şimdi bunun bir kaç yöntemi yazının devamında bu yöntemlerden bahsedeceğim. Makale yazarak para kazanmanın yöntemi aslında bir başkası için makale yazarak kazanmaktır. Yani sektörlere göre ayrılan içerikler diyebiliriz. Sektörler kendi tanıtımları veya internet siteleri için makale yazdırıyorlar. Bu makaleler kelime başına fiyatlandırılıyor.

Örneğin;
100 kelime = 3 - 15 TL 1000 kelime = 30 - 45 TL 2000 kelime = 60 TL + 

Bu sadece bir örnekti arkadaşlar. Siz iyi bir makale yazarı iseniz kelime başına fiyat vermektense makale bütününe, içeriğin zorluğuna, emeğinize, ayırdığınız vaktinize kadar fiyatlandırma yapabilirsiniz. Böylelikle 2000 kelimeye 60 TL 'de kazanabilirsiniz veya 3000 kelimeye 100 TL civarında da kazanabilirsiniz. Bu işte uzmanlaştığınız zaman ise günde 2 tane makale yazsanız ayda 30 makale yapar makale başı 200 TL olsa ayda 6000 TL para kazanabilirsiniz. :) Fiyatlar işin içine girince açıkçası pek bir cazip oluyor değil mi? :) 

Makale Yazarak Para Kazanmanın Yolları ;  
Forumlar: Hak ettiğiniz her kuruşun cebinizde kalmasını istiyorsanız aracıları bertaraf etmeniz gerekir. Forumlar, aracısız ticaret için harika ortamlardır. Bolca müşteri bulabileceğiniz başlıca forumlar, r10, wmaraci, iyinet vb. 
SadeceON: Türkçe içerik yazmak isteyenler için iyi bir seçim olabilir, fakat elde ettiğiniz kazanç üzerinden bir miktar komisyon alıyorlar. Bu nedenle forumlar aracılığı ile doğrudan müşteri ile anlaşmak daha mantıklı. 
İngilizce içerik yazmak isteyenler için: 
iWriter: En popülerlerinden biri. Çok iyi ödeme yapmaz, ancak içeriğe ihtiyacı olan müşteri sayısı ile açığı kapatır. 
LowPost: Daha iyi ödeme yapar ve iyi bir müşteri hacmine sahip olabilirsiniz. 
Textbroker: Fiyatı doğrudan müşterilerle müzakere etmenizi sağlar, ancak fazla talep bulamazsınız.

Eğer yazarak internetten para kazanmak size cazip geldiyse, bu işi gelişi güzel yapmak yerine profesyonel boyuta taşımaya çalışmalısınız.

İNSTAGRAM'DAN PARA KAZANMAK 

İnternetten-Para-Kazanma-Yolları
İnternetten Para Kazanma Yolları

Günümüzde herhalde bir instagram profili olmayan insan sayısı çok azdır diye düşünüyorum. Neredeyse herkesin bir instagram hesabı, instagam profili var. Peki, biz ne yapıyoruz bu platformda? "Arkadaşlarımızı takip ediyor, kim ne atmış, kim ne yapmış" diye bakıyoruz bir nevi aslında vaktimizi boşa harcıyoruz da denilebilir :) 

İnstagram'dan para kazanmak biraz zor bir durum fakat imkansız değil arkadaşlar. Zaten bu zamanda ne kolay ki? :) Neyse konumuza geri dönelim.. İnstagram'dan para kazanmak istiyorsanız insanların sizi takip etmesine ikna etmeniz gerekli, yani instagram'da eğer geniş bir kitleniz yok ise internetten para kazanmak yani instagram'dan para kazanmak zor arkadaşlar. 

Peki çevre niye bu kadar önemli? İnstagram'dan para kazanmak için takipçi sayım neden bu kadar önemli? Bir çok satış mağazası artık satışların çoğunu internet üzerinden yapıyor. Belirlenen hedef kitleye ulaşmanın en iyi yolu sosyal medyayı kullanmaktır. Bu yüzden satıcılar daha geniş bir hedef kitleye ulaşmak için kullandığı sosyal medya aracında ünlenmiş, fenomen olmuş kişiler ile iletişime geçerek reklamını yapmasını istiyor. Tabi bunun karşılığında da, çevresi geniş olan kişi parayı kazanıyor :) 

Şöyle bir gerçek var arkadaşlar, az önce de bahsettiğim gibi instagram'dan para kazanmak artık zor bir durum haline geldi. Bu yüzden instagram'dan para kazanmak, internetten para kazanma yolları arasında ilk tercihiniz olmamalı! 

BLOG YAZARAK PARA KAZANMAK 

İnternetten-Para-Kazanma-Yolları
İnternetten Para Kazanma Yolları

İştee! İnternetten para kazanma yolları arasında en sevdiğim yöntem ve kendimde uyguladığım yöntem bu arkadaşlar. Şimdi size tüm objektiflik ile blog yazarak para kazanma metodunu anlatacağım. 

İlk olarak blog yazarak para kazanmanın iki yöntemi var bunlar; 

  • Makale yazarak para kazanmak gibi başkası için yazarak hızlıca para kazanabilirsiniz.
  • Kendiniz için yazarsınız, kültürünüz artar, hayatınız değişir, yavaş bir şekilde tutarlı kazanırsınız.

Arkadaşlar açık ve net olacağım sizlere, ben ikinci yöntemi uyguluyorum. Yaklaşık 3-4 senedir blog yazıyorum ve blog yazarak para kazanıyorum. Bende aynı böyle bir konumdaydım yani internetten para kazanma yolları konusunu araştırıyordum bu başlık nedense dikkatimi çekti ve bu işe başlamaya karar verdim. Kendime bir blog açtım ardından araştırmalar yaptım, yaptığım bu araştırmaları kendim yorumlayarak bloguma yazdım. Bu araştırmalar sayesinde bir çok şey öğrendim bu öğrendiklerim bana hayatımda çok faydalı oldu. 

Bir zaman sonra blog yazarak para kazanma hayalim gerçek oldu. Nasıl oldu diyecek olursanız Google Adsense sayesinde reklam aldım ve bu reklamlarım ile yazdığım bloglar aracılığı ile para kazanmaya başladım. Ne kadar kazandım? Gelirler çok düşüktü, ki bazen hala düşük olabiliyor. Dalgalı bir kazanç var denilebilir. 

Tabi bu durum her blog yazarı için geçerli değil arkadaşlar bu benim durumum. Kimi blog yazarları ayda 10.000 - 20.000 TL civarında kazanabiliyor yani. Peki bu nasıl oluyor? Şöyle 3-4 senedir blog yazarıyım ve şunu anladım ki bu iş sadece 3-4 senede olmuyor. Baya bir emek gerekiyor, bu işi sevmek ve sabır etmek gerekiyor. 

Aynı zamanda blog yazarak para kazanmanın bir çok püf noktası var. Anahtar kelimelerinden tutun, başlıklara, virgüllere kadar önemli noktalar var. Bu konuya girersek çıkamayız :) Diyeceğim o ki, blog yazarak çok güzel paralar kazanabilirsiniz. Şunu da bahsetmeden geçmeyim; 

İnternetten para kazanmak için blog yazmayı seçenler daha çok satış ortaklığı ve Adsense  gibi seçenekler ile gelir sağlar. Daha farklı gelir kaynakları var, fakat bunlar en sağlam olanlar.


  • İlk olarak size uzun süre para kazandırması muhtemel olan bir konu bulmanız lazım.
  • İkinci aşamada bir domain ve host satın alarak blog açmanız gerekiyor.
  • Üçüncü aşama ise içerik üretmek oluyor.
  • En son olarak Google’a yaranmak amacıyla yapılan çeşitli tanıtım faaliyetleri var.
  • Bu blog yazarak para kazanma işi böyle uzuyor da uzuyor ama temelleri bunlar arkadaşlar :) 

SATIŞ ORTAKLIĞI YAPARAK PARA KAZANMAK

İnternetten-Para-Kazanma-Yolları
İnternetten Para Kazanma Yolları


Satış ortaklığı, internet ortamında satılan herhangi bir ürünün reklamını yaparak satışına vesile olmak şartıyla elde edilen kazanç olarak ifade edilebilir. Bu reklamı size verilen özel bir bağlantı (link) ile yapıyorsunuz. Reklam için, blog, sosyal medya ve Adwords tercih edilebilir. Ben blog üzerinden açıklama yapmayı seçtim.

Bu benim internetten para kazanmak için ilk uyguladığım yöntem ve bence pasif gelir elde etmek isteyen herkes için en uygun internetten para kazanma yöntemi.

Uygulaması kolay, yatırım neredeyse yok ve gelir potansiyeli çok yüksek. Ek olarak, bir kez monte edildiğinde pratikte bunu unutabilirsiniz; sadece minimum bir bakım gerekli olacaktır.

Satış ortaklığı, ürün önerileri veya analizleri yayımlayacağınız bir blog oluşturmaktan ibarettir. Bu analizlerde ürünlerin satıldığı asıl web sitelerine bağlantılar veriyoruz. Bu bağlantılar yoluyla yapılan her bir satış, size bir miktar komisyon getiriyor.

Bir örnek ile açıklayalım arkadaşlar; 

Fotoğrafçılık konusunda meraklısınız. Satın almak isteyen okuyucular için N11’deki ürün sayfasına bağlantı içeren farklı kamera veya lens analizlerini yayımlayabileceğiniz bir blog oluşturabilirsiniz.

Blog sayfanız, insanlar bu kameraların analizini veya karşılaştırmasını aradığında Google gibi arama motorlarında görünür. Makalenize girerler, ortaklık bağlantısına tıklarlar ve satın almalarının bitmesi durumunda N11 size bir yüzde verir.

Bu sistemin gelir potansiyeli seçtiğiniz pazara ve aynı zamanda harcadığınız zamana bağlıdır.

Az önce blog yazara para kazanma yolunda da bahsettiğim gibi temel olarak yapmanız gerekenler şunlardır:

Bir blog sitesi oluşturmak. 
Analizler, karşılaştırmalar ve öneriler yazmak; Zamanınızın çoğunu burada yatırım yapacaksınız. Bunu yapmak için birine ödeme yapabilirsiniz, ancak başlangıçta bilgi ve pratik kazanmak için yazmanızı öneririm. 
Web sitenizi arama motorlarına tanıtmak; Daha az rekabete sahip pazarlarda web siteniz neredeyse tek başına zirveye yerleşse de, bazen web sitenizi daha görünür olması için tanıtmanız gerekmektedir. 

ADSENSE İLE PARA KAZANMAK

İnternetten-Para-Kazanma-Yolları
İnternetten Para Kazanma Yolları


İnternetten para kazanmanın en iyi yollarından bir diğeri web sayfalarında reklam yayınlamaktır. Konsept, satış ortaklığına benzer; bir konuyla ilgili bir web sayfası yaratır, okuyucuları cezbeder ve bir kez orada olduklarında, belirli bir eylemde bulunduklarında internetten para kazanırsınız.

Reklamcılığın en büyük avantajı, komisyon almak için okuyucunun herhangi bir şeyi satın almak zorunda olmayışıdır. En yaygın olanı okuyucu bir reklamı tıkladığında para kazanmaktır. Aslında bu eylem, dünyadaki en önemli reklam ağının çalışma şeklidir.

Adsense, kullanım kolaylığı ve reklam veren sayısı sayesinde çok popülerdir. Kolayca kayıt olursunuz ve başvurunuz onaylandıktan sonra küçük bir kod ekleyerek web sitenize reklam koyabilirsiniz.

Bu genellikle benim gibi blog yazarlarının ve bir çok web site sahibinin kullandığı en garanti para kazanma yollarından biridir arkadaşlar. Fakat şöyle bir durum var kazançlar yukarıda da bahsettiğim gibi dalgalı olabiliyor. 

Örneğin bir gün hiç kazanmıyorsunuz, bir gün çok kazanıyorsunuz, bir gün ne çok ne az kazanıyorsunuz ve benzeri durumlarla da karşılaşmak söz konusu bilginiz olsun :) 

Eğer sizinde adsense hesaplı bir web siteniz var ise ve adsense ile para kazanmak, adsense kazanç arttırma yollarını merak ediyorsanız;


Okumanızı Tavsiye Ederim;


FACEBOOK'TAN PARA KAZANMAK

İnternetten-Para-Kazanma-Yolları
İnternetten Para Kazanma Yolları


Arkadaşlar Facebook'tan para kazanmak da aslına bakarsanız instagram'dan para kazanmak gibi bir durum denilebilir. Sistem aynı işlemektedir. Facebook sayfaları insanları bir araya toplamak için ideal alanlardır.

Tatmin edici sayıda beğeni almış olan sayfalar satış ortaklığı amaçlı kullanılabilir, reklam alabilir veya doğrudan satılabilir. Bu sizin internetten para kazanma eylemine bakış açınıza bağlıdır.  
Popüler bir fan sayfası genellikle nakit para demektir. Elinizin altında bedava olmasına rağmen böylesine güçlü bir reklam fırsatı varken her şekilde internetten para kazanmanız mümkündür arkadaşlar. 

TWİTTER'DAN PARA KAZANMAK 

İnternetten-Para-Kazanma-Yolları
İnternetten Para Kazanma Yolları


Aslında bunları tekrar edeceğim :) Twitter'da İnstagram ve Facebook gibi bir sisteme sahip ne kadar çok insan sizi takip ediyor ise, satıcılar için o kadar çok göz önünde olursunuz. Böylelikle reklam alabilirsiniz. Reklam aracılığı yaparak Twitter'dan para kazanabilirsiniz.

Satış ortaklığı yaparak, reklam alarak veya komple hesabı satarak iyi gelir elde etmeniz kaçınılmaz. Fakat kurgulu bir şekilde internet yoluyla para kazanmak için daha en baştan bu platformu tercih etmek yanlıştır bunu bilmekte fayda var.

TUMBLR İLE PARA KAZANMAK


İnternetten-Para-Kazanma-Yolları
İnternetten Para Kazanma Yolları


Sosyal blog olarak hizmet veren Tumblr, ülkemizde son dönemde popüler olan sosyal medya aracıdır. Bir şekilde fenomen olan Tumblr bloglar genelde sosyal backlink satışı yaparak para kazanmaktadırlar. Genelde GİF paylaşımlar yapıldığı için aslında çok eğlenceli bir platform olduğu söylenebilir. Yani bir hobi olarak da Tumblr'da takılabilirsiniz :) 
Reblog özelliği sayesinde başka blogları kopya çekerek takipçi toplama fırsatı verdiği için kolay para kazanma fırsatı sunuyor. Fazla uğraşmak istemeyen, hatta kopya içerik ile internetten para kazanmak isteyenler için elverişli olduğu kesin.

DOMAİN TİCARETİ İLE PARA KAZANMAK 

İnternetten-Para-Kazanma-Yolları
İnternetten Para Kazanma Yolları


Bu konu biraz daha profesyonel bir alan aslında. Alan adı satışı, daha az emek ama daha fazla sabır ve strateji gerektiren bir internetten para kazanma yolları içerisindedir. Ayrıca bu tür bir iş için bir miktar sermayenizin olması gereklidir. Yani bu iş sermayesiz olmaz. Özellikle jenerik isimleri ucuza yakalayıp beklerseniz, istediğiniz rakamlara müşteri bulabilirsiniz.

Ayrıca, oldukça riskli bir internetten para kazanma yöntemi olduğunu söylemek yanlış olmaz. Çünkü yatırım amaçlı aldığınız her domain kesin değer kazanacak diye bir kural yok. Eğer yanlış seçimler yaparsanız zarar etmeniz gayet normal bir durum olabilir.

ONLİNE TERCÜME YAPARAK PARA KAZANMAK 

İnternetten-Para-Kazanma-Yolları
İnternetten Para Kazanma Yolları


Hangi dilleri bildiğiniz önemli, fakat asıl önemli olan ne kadar iyi bildiğiniz. Ayrıca biliyorsunuz ki çeviri yapmak ile dil bilmek arasında çok fark var. Tecrübe lazım. Fakat alıştırma yaparak elbette çözülür. Yani burada asıl konu para kazanmak için tercüme yapmak değil denilebilir. Siz zaten iyi bir yabancı dil bilgisine sahip iseniz para bir şekilde sizi bulur arkadaşlar :)

FREELANCE PARA KAZANMAK 

İnternetten-Para-Kazanma-Yolları
İnternetten Para Kazanma Yolları


Freelancing, her zaman internetten para kazanmanın popüler bir yolu olmuştur ve çok sayıda seçeneğe sahiptir. Farklı becerilere sahip insanlar için serbest görevler sunan çeşitli web siteleri vardır.

Genellikle bu platformlarda sunulan işler, çeviri, video düzenleme, logo tasarlama, özgeçmiş yazma veya PowerPoint sunumu hazırlama gibi basit şeylerdir.

Freelancing işlemi çok basittir: 
  • Potansiyel müşteriler ile iletişime geçmenizi sağlayan platformlardan birine kayıt olun,
  • Hizmetinizi yayınlayın ve bir fiyat koyun,
  • İşe alınmayı bekleyin.

Şu anda en popüler platformlar ve bu nedenle size müşteri getirebilecek en yüksek kapasiteye sahip olanlar, Upwork, Fiverr ve SadeceOn:

Upwork: Sadece İngilizce dilinde, ancak ustalaşırsanız sahip olduğu müşteri sayısı nedeniyle çok büyük bir potansiyele sahip. 
Fiverr: İngilizce dilinde ve hizmet talep eden birçok müşterisi var, ancak fiyatlar biraz düşük. 
SadeceON: Türkçe, ancak daha az müşteri hacmine sahip ve dolayısı ile kazanç fırsatı düşük.

E-KİTAP YAZARAK PARA KAZANMAK

İnternetten-Para-Kazanma-Yolları
İnternetten Para Kazanma Yolları


Aslında e-kitap yazarak para kazanmak bir nevi blog yazarak para kazanmak gibi bir olay. Herkesin mutlaka ilgi duyduğu, bilgi sahibi olduğu veya uzman olduğu bir konu vardır. Teknik, kariyer veya spor, herhangi bir konuda e-kitap yazarak para kazanmak mümkün.

Tabii ki baştan savma yazılmış bir e-kitap hiçbir şekilde kazanç getirmez. Okuyucuya istediğini tam anlamıyla veren ve gerçekten çözüm üreten bir e-kitap hazırlamak şart.

Aslında yazmak için konuya tam anlamıyla hakim olmanız bile gerekmiyor. Araştırmacı yazar kelimesi size de pek yabancı gelmiyor olsa gerek. Pek çok kitap, derin araştırmalar neticesinde elde edilen bilgilerin süzgeçten geçirilerek özetlenmesi sonucunda yazılıyor.

Burada kilit nokta talep edilen bir konu bulmak. Tüm toplumu hedef almak zorunda değilsiniz. Rekabetin çok düşük olduğu fakat belli bir kitlenin ilgi duyduğu konuları hedef alın.

Niş konu bulmak elbette kolay değil. Fakat emin olun kafa yormaya değer. Gerçekten insanların öğrenmek istediği konuda bir rehber yazarsanız, 10.000 adet bile satabilirsiniz. Tanesini 50 TL’den satmış olsanız, 500.000 TL para eder ve bu da günümüzde az bir miktar para değil arkadaşlar :)

UDEMY İLE PARA KAZANMAK 

İnternetten-Para-Kazanma-Yolları
İnternetten Para Kazanma Yolları


Udemy, neredeyse her konuda kurs satılan harika bir platform. Amacı ise eğitim vermek isteyenler ile satın almak isteyenlere aracılık etmek.

Bu platforma kendi eğitiminizi yükleyerek bunu ücret karşılığı satabilirsiniz. Peki, Udemy üzerinden para kazanmak mümkün mü? Evet, mümkün ama biraz zor. 
Öncelikle eğitim vermek istediğiniz konuda yeterli birikime sahip olmanız lazım. Bunun yanında böyle bir eğitime ihtiyaç var mı, talep ne durumda, rakip kurslar ne kadar iyi gibi pek çok ayrıntı var. 
Tüm bunları analiz ettikten sonra karşınıza olumlu bir tablo çıktıysa zaman kaybetmeyin. Udemy, oldukça iyi trafik alan bir platform olduğu için reklam vermeden satış yapabilirsiniz. 
Burada önemli olan müşteri memnuniyeti. Çünkü müşteriler kurslara puan verip yorum yapabiliyor. Eğer rakip kurslar sizden çok daha iyi puan aldıysa işiniz zor. 
Kurs arayışı içinde olanlar Udemy üzerinde arama yaptıkları anda tüm benzer kurslar liste halinde verilir. Bu listede hangi kursların daha iyi değerlendirme puanı aldıkları ve kursiyerler tarafından yapılan yorumları görmek mümkün. 
Udemy üzerinden para kazanmak isteyenler bu yüzden nitelik açısından rakiplerini geride bırakmak zorunda. Peki, kurslar nasıl satılıyor? 
Üye olduktan sonra size kursu yüklemeniz, fiyat ve açıklama girmeniz için yönlendiriyor. Finansal işlemler tamamen Udemy tarafından hallediliyor. 
Udemy, yaptığı aracılık neticesinde tabii ki kendine her satıştan %30 pay alıyor. Komisyon oranları, kullanım koşulları gibi ayrıntılar resmi web sitesinde mevcut.

DROP SHİPPİNG İLE PARA KAZANMAK 

İnternetten-Para-Kazanma-Yolları
İnternetten Para Kazanma Yolları


Drop shipping, elimizde olmayan bir malı stok yapmadan A veya B şirketinden aracılık yaparak müşteriye satmaktır. Ürün bize gelmiyor, hatta ürünü fiziksel olarak hiç görmüyoruz.

Bundan dolayı, depolama, stok, eleman maliyeti gibi pek çok gider olmadığı için dropshipping, internetten para kazanmak isteyen pek çok insana cazip gelmektedir.

Peki yapılabilir mi? Drop shipping yaparak internet üzerinden para kazanmak mümkün mü? Evet, kesinlikle mümkün ve bunun pek çok örneği var.

Bir internet sitesi üzerinden konuşalım. Siz bir site açtınız, tedarikçi buldunuz ve malları oradan kendi sitenize yüklediniz. Siparişler gelmeye başladı. Tedarikçi firmaya gelen siparişleri ilettiniz. Bunları müşteriye gönder dediniz. Hepsi bu kadar. Nasıl ama, basit ve hızlı değil mi? 

PİNTEREST İLE PARA KAZANMAK

İnternetten-Para-Kazanma-Yolları
İnternetten Para Kazanma Yolları


Pinterest, her ne kadar ülkemizde fazla ilgi görmüyor olsa bile internetten para kazanmak için elverişli bir platform denilebilir. Oldukça çok sevilen bir sosyal medya aracıdır aynı zamanda. 100 milyona dayanan üyelerinin %78’lik kısmını şaşırtıcı bir şekilde bayanlar oluşturuyor.

Pinterest, tıpkı İnstagram gibi görsel paylaşıma dayalı sosyal ağlardan biri olmasına rağmen biraz daha farklı bir yapısı var. Platforma üye olmak oldukça kolay. Facebook veya Gmail hesabı ile doğrudan hesap açmak mümkün. Ayrıca isterseniz farklı bir mail adresi ile üye olabilirsiniz.

Sosyal medyada mantık hep aynı işler. Sizi takip eden bol sıfırlı bir kitle yoksa internetten para kazanmayı hayal bile etmeyin. Pinterest üzerinde pano adı verilen kendinize özel sayfalar açıyorsunuz. 
Burada belli bir kitleye hitap eden kusursuz görseller paylaşarak takipçi toplamanız gerekiyor. Hedef aldığınız takipçi sayısına ulaştıktan sonra satış ortaklığı yapabilir, reklam alabilir veya sosyal backlink satarak para kazanmaya çalışabilirsiniz. 
Ülkemizde henüz hak ettiği ilgiyi görmediği için internetten para kazananlar tarafından fazla tercih edilmiyor. Fakat yurt dışına yönelik satış ortaklığı girişimleri bu platformda olumlu sonuçlar vermektedir. Aklınızda bulunsun derim!

WEB TASARIMI YAPARAK PARA KAZANMAK

İnternetten-Para-Kazanma-Yolları
İnternetten Para Kazanma Yolları


Web sitesi kurmayı öğreten onlarca online kurs var. Bunlarda birini satın alarak iki ay içinde her ayrıntıyı öğrenmek mümkün. Daha sonra bu bilgiyi site kurmak için kullanabilirsiniz. Burada amaç kendimiz için değil, ücret karşılığı başkaları için web sitesi açmak.
Tek sorun, internetten para kazanmak için bu yöntemi tercih edenlerin bir hayli fazla olması. Bunların her biri size rakip olacak ama aşılması zor değil. Biraz daha farklı reklam stratejileri ile iş almanız mümkün.
Fiyat konusunda biraz daha esnek davranın, forumları, ilan sitelerini, sosyal medyayı ücretsiz reklam için kullanın. Ayrıca web sitesine ihtiyacı olduğuna inandığınız yerel işletmeleri dolaşarak teklif verin.
Çevrenizdeki yerel işletmeler hedef olarak seçilebilir. Normalde ajanslar basit bir siteyi kurmak için 1.500-2.000 TL arasında para istiyor. Siz 750 TL gibi cazip teklifler sunun. Her hafta tek bir iş bile alsanız, aylık 3.000 TL iyi para.

FORUM SİTESİ AÇARAK PARA KAZANMAK

İnternetten-Para-Kazanma-Yolları
İnternetten Para Kazanma Yolları



Takma isim kullanıyor olsalar bile yorumların gerçek insanlar tarafından yapılıyor olması forumları en cazip kılan etken.

Herhangi bir ürün satın almak isteyen herkes ilk olarak diğer insanların yorumlarını öğrenmek amacıyla forumları alt-üst ediyor. Tabii ki sadece bununla sınırlı değil. Forumlar, aynı zamanda ticaret ve yardım almak için harika ortamlar.

Forum sitesi açmanın en büyük avantajı ise üyelerin sürekli özgün içerik üreterek sizin yerinize çalışmasıdır. Özgün içerik, Google’da zirveye çıkmanın altın anahtarıdır denilebilir. Bu aynı zamanda blog yazarlığı içinde böyledir. Bunu da buraya dipnot olarak düşelim :)

UYGULAMA YAPARAK PARA KAZANMAK 

İnternetten-Para-Kazanma-Yolları
İnternetten Para Kazanma Yolları

Evet, bu, kesinlikle teknik bilgi isteyen internetten para kazanma yolları arasında yer alıyor. Doğru uygulama geliştirme becerilerine sahip olmadığınız sürece bunu yapmakta zorlanacağınız kesin. Ancak, uygulamalar doğru şekilde yapıldığında büyük bir pasif gelir kaynağıdır. Harika bir uygulama oluşturarak çok sayıda akıllı telefon kullanıcısına ulaşabilirsin. 
Gerçekten değerli olan başka herhangi bir yatırım gibi uygulamalar da zaman ve sermaye gerektirir. Teknik alt yapınız yoksa harika bir uygulama oluştururken size yardımcı olabilecek birini işe almanız gerekir. Ama önce satacak bir fikir bulmalısın. Doğru uygulama için doğru pazar araştırması ve analizleri yaparak işe başlayın.

Bu zor ve gerçekten irade isteyen bir iş arkadaşlar. Uygulama yaparak para kazanmak için öncelikle bu işi sevmek ile başlamanız daha doğru olacaktır :) Ben bir kez denemiştim açıkçası yeterli bilgim olmadığı için baya bir zorlandım diyebilirim :) 


TWİTCH İLE PARA KAZANMAK 

İnternetten-Para-Kazanma-Yolları
İnternetten Para Kazanma Yolları


Twitch, son zamanlarda çocuklar ve gençler tarafından oldukça çok ilgi gören bir platform. Bu platform YouTube gibi video içerikli bir platform ve sizin buradan para kazanmanız an meselesi denilebilir. Tabi ki YouTube gibi bir emek vermek gerekiyor arkadaşlar. 
Sistem son derece basit; üye olun, canlı yayında performansınızı sergileyin ve bunun karşılığında internetten para kazanmanın anahtarını elinizde tutun.

SOCİETY6 İLE PARA KAZANMAK

İnternetten-Para-Kazanma-Yolları
İnternetten Para Kazanma Yolları

Society6, tasarım konusunda iyi iş çıkaranlar için çok ideal bir internetten para kazanma fırsatı sunuyor. Mobilya, giysi, ev dekoru, duvar sanatı, poster, telefon kılıfı vb. Herhangi bir konuda tasarım projeniz varsa bunu Society6 sayesinde paraya çevirmek mümkün.

Bu platform sadece benzersiz tasarımlar satan özel bir pazar yeridir. Platforma kayıt olarak kendinize özel bir dükkan açıyorsunuz. Daha sonra sahip olduğunuz özel yeteneği kullanarak yaptığınız benzersiz tasarımları buraya ekliyorsunuz.

Society6, sizin için bu tasarımları müşteriler ile buluşturuyor ve eğer gerçekten beklentiyi karşılıyorsanız bol miktarda müşteri çıkıyor. Tasarım alanında iyi olanlar için bunun iyi bir fırsat olduğu kesin.

En güzel tarafı ise, özel tasarım satın almak isteyen milyonlarca ziyaretçisi var. Çünkü platform, tasarım alanında dünya markası olmuş durumda, çok fazla trafik alıyor ve işini iyi yapanlar bol miktarda kazanıyor.

İnsanların sevdiği tasarımlara sahipseniz bu internetten para kazanmanın kesin ve oldukça iyi bir yolu olabilir.

ONLİNE ÖĞRETMENLİK YAPARAK PARA KAZANMAK

İnternetten-Para-Kazanma-Yolları

iTalki, dil öğretmenleri için dünyanın en büyük online pazarıdır. Sisteme kayıtlı 10 bin öğretmen, beş milyondan fazla öğrenciye birebir olarak online dil eğitimi veriyor. 
İTalki ile kendi fiyatlarınızı belirlersiniz, evden çalışırsınız, programınıza göre ders verir ve bunun karşılığında para kazanırsınız.
İTalki ile nasıl para kazanılır? 
  • İTalki’ye öğretmen olmak için kayıt olun,
  • Programınızı ve uygunluk durumunuzu yükleyin,
  • Öğrencilerin ders için sizi seçmesini bekleyin,
  • İnternetten para kazanmaya başlayın.

Donanım olarak ihtiyacınız olanlar, bilgisayar, internet bağlantısı, kamera, mikrofon ve biraz deneyim. Dersler için sabit bir ücret yoktur, her öğretmen kendisi belirler.

Arkadaşlar internetten para kazanma yolları alıp başını gidiyor böyle. Bunun asıl nedeni günümüzde telefonlar, bilgisayarlar ve en önemlisi internet hayatımızın bir parçası haline geldiği için internetten para kazanmanın birbirinden çok yolu var. 

Bu bahsettiklerim sizlere bir fikir olabilir. Sizlere para kazandıran meslek haline dönüşebilir. 

Tek yapmanız gereken; 
İradeli Olun.Vazgeçmeyin.Başarı Sizi Bulacaktır. 

İnternetten Para Kazanma Yolları İnternetten Para Kazanma Yolları Reviewed by Mehmetcan Sarıkaya on Nisan 01, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok