Para Kazandıran Meslekler

Para Kazandıran Meslekler


Para kazandıran meslekler bloguna hoş geldiniz öncelikle. Günümüzde dünyası gelişmekte ve gün geçtikçe gelişmeye devam etmektedir. Neredeyse artık dünya teknolojisini takip edemez olduk. Fakat yine de bir şekilde hayatımızın devamlılığı için bu gelişen dünyaya ayak uydurmak zorundayız. 

Günümüzde gelişen dünya ile birlikte bir çok sektör dalgalanmalar yaşamaktadır. Bu dalgalanmalar gerek artış yönünde gerek azalış yönünde eğilimler göstermektedir. Bu noktada insanoğlu ise öncelikle kendine en yatkın sektörü, mesleği bulmalıdır. 



Para-Kazandıran-Meslekler


Eğer sizde hala meslek seçiminde kararsızlıklar yaşıyorsanız kesinlikle; 

Okumanızı tavsiye ederim; 


Meslek Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Mesleğimizi seçeceğiz ama kazançlı bir meslek olmasını istiyoruz. Bunun seçeceğimiz mesleğe bir adım atmamız gerekiyor. İyi bir gelirinizin olması tabi ki mümkün fakat bunlarında da öncesinde seçeceğiniz mesleğin kazanç durumunu da gözden geçirmeniz de fayda olacaktır. 

Şimdi gelin birlikte bu konuya, yani para kazandıran meslekler grubuna bir göz atalım :) 


Para Kazandıran Meslekler



YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ 

Para-Kazandıran-Meslekler


Para kazandıran meslekler grubunun belkide en gözde mesleklerinden birisi yazılım mühendisliği olabilir. Yazılımcı olmak epey zor bir zanaat olsa gerek diye düşünüyorum. 

Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte bilgisayarlar artık akıllı telefonlar gibi cebimizde olacak neredeyse. Tabi ki sadece bununla da bitmiyor mesele televizyonlardan tutun, fabrikada bulunan makinelere, yakın çağ yapay zekalarına, robotlarına kadar yazılım işin içinde arkadaşlar. 

Bu sebepten ötürü para kazandıran meslekler grubunda yer alması doğal olarak diye düşünüyorum. Nereden baksanız bir yazılımcının yıllık ortalama geliri 220 Bin TL civarında olabiliyor. 


PİLOT 

Para-Kazandıran-Meslekler


Günümüzde ulaşımı epey bir kolaylaştıran hava yolu yani uçaklar sadece bir ulaşım aracından ibaret değildir arkadaşlar. Bu uçağı uçurabilmek, uçurabilmeyi geçtim hareket dahi ettirebilmek bir yetenek diye düşünüyorum. 

Bu yeteneğin sahibi pilotların burada büyük bir rolü var arkadaşlar. Pilot olabilmek için ise belli testlerden ve zorlu eğitimlerden geçmek gerekmektedir. Bu tabi özeti. Pilot olabilmek için daha epey bir eğitim var. Durum böyle zorluklara baş gösterince pilotluk da para kazandıran meslekler grubunda yer almayı hak ediyor. Bununla birlikte bir pilotun yıllık geliri tahmini olarak 128 - 130 Bin TL civarındadır. 


AVUKATLIK

Para-Kazandıran-Meslekler


Günümüzün en zor mesleklerinden birisi de Avukat olmaktır arkadaşlar. Bu mesleğin zorluğu çok erkenden yani daha okul aşamasında okuduğunuzu hukuk bölümünden başlamaktadır. 

Böylesine zor bir bölümün yok mu bir karşılığı? Olmaz mı arkadaşım, para kazandıran meslekler grubunda yer alıyor. Günümüzde bir insanın yapacağı bir en zor iş herhalde başka bir insan ile uğraşmak olabilir :) Sizce de bu durum böyle mi? Bir avukatın yıllık geliri ise 117 - 120 Bin TL arasındadır. 


BİLGİ TEKNOLOJİLERİ YÖNETİCİLERİ 

Para-Kazandıran-Meslekler


Bilgi teknolojileri yöneticiliği diğer meslekler kadar bir kalıp içerisinde olmasa bile para kazandıran meslekler arasında yer almaktadır. 

Günümüz teknoloji çağı olduğu için böyle bir mesleğin çok para kazanma durumu gayet normaldir. Bilgi teknolojileri yöneticilerinin yıllık ortalama geliri 133 - 115 Bin TL civarındadır. 


UZMAN DOKTOR 

Para-Kazandıran-Meslekler


Bildiğiniz üzere teknoloji gibi günümüzde sağlık sektörü de epey bir gelişim göstermektedir. Buna nazaran doktor olmak, hatta uzman doktor olmak gerçekten bir başarıdır. Neden diye soracak olursanız eğer? Doktor var, doktor vardır yani. Siz anlayın kimisi işini severek, dört elle sarılır kimiside maaşının egosuyla mesleğe devam eder. 

Doktorluk, doktor olmak avukatlık gibi zor bir süreçtir. Bu süreç avukatlıkta da olduğu gibi üniversite adımlarında başlamaktadır. Uzman doktorlar yıllık olarak ortalama 86 - 113 Bin TL arasında bir gelir elde etmektedir. Bu kadar gelir sağlayan meslekte para kazandıran meslekler arasında yer almayı hak etmektedir. 


PETROL MÜHENDİSLERİ 

Para-Kazandıran-Meslekler


Günümüzde 10 kişiden 9'u petrol işinin tatmin edecek bir iş olduğunu savunmaktadır. Özellikle de şu sıralar petrol, benzin fiyatlarının artış göstermesi, inişler çıkışlar yaşaması petrol sektörünün yüzünü gülderebilmektedir. 

Petrol mühendisliği de zor bir meslektir. Neredeyse petrole dair her detayı bilmeniz gereklidir diye düşünüyorum. Tabi ki bu işlerin içinde olan kişiler bunları daha iyi yorumlayabilir. Para kazandıran meslekler arasında yer alan petrol mühendislerinin yıllık ortalama geliri 104 - 108 Bin TL civarındadır. 


YÖNETİM DANIŞMANI 

Para-Kazandıran-Meslekler


Yönetim danışmanları kuruluşlara onların performanslarını arttırmak için yardımcı olurlar. Bunu genellikle mevcut olan örgütsel sorunları ve ilerleme için planların geliştirilmesini analiz ederek gerçekleştirirler. Yönetim danışmanlığı yapmak için iyi bir donanıma sahip olmak gerekmektedir. Para kazandıran meslekler arasında yer alan yönetim danışmanlığının yıllık geliri 72 - 123 Bin TL arasında değişmektedir.


SİGORTA UZMANI 

Para-Kazandıran-Meslekler


Günümüzde bildiğiniz üzere neredeyse her şeyin bir sigortası var durum böyle olunca bu sigortalarla ilgilenecek bir profesyonel gereklidir.Sigorta uzmanları  belirsiz bir olayın potansiyel olasılığını incelerler deprem, fırtına veya diğer doğal afetler gibi ve mali kayıpların etkisini değerlendirirler.

Para kazandıran meslekler arasında yer alan sigorta uzmanlarının yıllık geliri 109-110 Bin TL arasında değişim göstermektedir.


HAVA TRAFİK KONTROLÜ 

Para-Kazandıran-Meslekler


Daha öncede bu mesleği duydunuz mu bilmiyorum fakat para kazandıran meslekler grubunda yer alması gereken bir meslek olduğuna inanıyorum. 

Bu kişiler, uçakların birbirinden güvenli mesafelerde kalmaları için hava trafiğini koordine ederler. En stresli işlerden biridir çünkü hiçbir uçağın yanlış zamanda yanlış bir hatta seyir etmemesini sağlamak büyük miktarda konsantrasyon gerektirmektedir. Hava trafik kontrolü uzmanlarının yıllık geliri 106 Bin TL civarındadır.


YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR

Para-Kazandıran-Meslekler


Yeminli mali müşavir olmak, genellikle Türkiye’nin en iyi üniversitelerinde en az dört yıllık bir akademik çalışma ve en az üç yıl pratik bir eğitimi gerektirmektedir.

Bu meslek epey bir yetenek gerekmektedir. Bu mesleği yapabilmek için başta bu mesleği sevmeniz bile gerekebilir. Yeminli mali müşavirlerin yıllık ortalama gelirleri 80 Bin TL civarındadır.

Para Kazandıran Meslekler Para Kazandıran Meslekler Reviewed by Mehmetcan Sarıkaya on Nisan 01, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok